دوشنبه 16 فروردین 1400

دورکاری فعالان حوزه ارز های دیجیتال با شیوع ویروس کرونا

مقالات
دورکاری فعالان حوزه ارز های دیجیتال با شیوع ویروس کرونا
دورکاری فعالان حوزه ارز های دیجیتال با شیوع ویروس کرونا

با فراگیر شدن ویروس کرونا بورس اوراق بهادار سقوط کرد؛ قیمت نفت هم همینطور. در زنجیره های عرضه اختلال ایجاد شده و در این میانه مشاغل کوچک و متوسط ​​با کارمندان ترسیده از آینده شغلی، کم شدن تعداد مشتریان و … سر و کار دارند. واقعیت این است که آینده نامشخص و اوضاع بسیار وخیم است. ارزهای دیجیتال و مشاغل مربوطه به این عرصه هم از این قاعده رکود در امان نبوده اند و بسیاری از کسب و کارها در این حوزه هم در خطر سقوط قرار دارند. با این وجود و با شیوع ویروس کرونا بیشتر صرافی‌ها و شرکت‌های بزرگ حوزه ارزهای دیجیتال نیروهای خود را به دور کاری فرستاده‌اند. این در حالی است که بعضی از این کسب‌ و کارها، طرح مبارزه با بیماری‌های واگیردار را از قبل پیاده‌سازی کرده‌اند.

 

با شیوع بیماری کرونا، بعضی از صرافی‌های ارزهای دیجیتال از همان ابتدا تغییر رویه به سمت سیستم دورکاری را در دستور کار خود قرار داده‌اند. در صنعتی که بر پایه ایده تمرکززدایی بناشده است، شرکت‌هایی مثل بایننس و کراکن (Kraken) سال‌هاست که این طرح را به کار می‌برند و اکثر کارکنان آن‌ها قبل از شیوع بیماری هم به صورت دورکاری فعالیت می‌کردند.

تلاش‌های شرکت‌های سراسر دنیا برای توسعه پروتکل‌های جدیدی برای مبارزه با این بیماری که روزبه‌روز احتمال همه‌گیری گسترده آن در سطح جهان بیشتر می‌شود. از طرف دیگر ترس سرمایه‌گذاران از بدتر شدن اوضاع باعث ایجاد نوسانات بسیاری در بازارهای سهام شده است؛ اما در این میان بعضی صرافی‌ها مدعی هستند که این بحران تأثیری روی کسب‌وکار آن‌ها نداشته است.آن‌ها نیازی به تعطیل کردن دفاتر مرکزی خود احساس نمی‌کنند زیرا دفتری مرکزی در کار نیست!

سسیلیا ژانگ (Cecilia Zhang)، سخنگوی بایننس، می‌گوید:تیم بایننس می‌تواند به‌صورت غیرمتمرکز و پراکنده که در آن هر یک از اعضا در کشورها یا مناطق مختلفی کار می‌کنند، فعالیت کند.

صرافی بایننس، مخصوصاً از نظر پراکندگی جغرافیایی اعضای خود، بسیار خوب عمل کرده است. در مورد بایننس همیشه این سؤال مطرح بوده است که دفاتر مرکزی آن کجا واقع شده است و آیا این صرافی ازنظر سازمان‌دهی اداری اصولاً صاحب چنین دفاتری هست یا خیر.

طی چند سال گذشته صرافی بایننس ادعا می‌کرد که دفتر مرکزی آن در کشور مالت قرار دارد اما قانون‌گذاران این کشور در همین هفته گذشته اعلام کردند که در این کشور هیچ صرافی قانونمندی به نام بایننس به ثبت نرسیده است. کشور مالت به عنوان «جزیره بلاک چین» شناخته می‌شود و یکی از مهمترین مراکز بلاک چینی در اروپا است.

البته به نظر می‌رسد با وجود کرونا نداشتن یک دفتر مرکزی حالا و در بحبوحه حوادثی مثل این بیماری همه‌گیر، تبدیل به یک ارزش شده باشد. ژانگ ادعا می‌کند که شیوع این بیماری هیچ تأثیری روی عملکرد این صرافی نداشته است. کارکنان این صرافی دو سال است که به صورت خوشه‌ای و از راه دور مشغول به کار هستند.

صرافی کراکن در این زمینه یک گام هم فراتر رفته است. این صرافی که توانسته است ویروس کرونا را به فرصتی برای استخدام کارمندان بیشتر و تبلیغات تبدیل کند روز سه‌شنبه در یک پست توییتری مدعی شد که کارمندان دورکار این صرافی علی‌رغم ترس و وحشت جهان از شیوع این ویروس، وضعیت بسیار خوبی دارند.

این شرکت در این پست می‌نویسد:استراتژی ما برای بقا در شرایط بحرانی و شیوع بیماری‌های همه‌گیر از همان سال تأسیس این شرکت در سال ۲۰۱۱ تعیین شده بود. تعداد اعضای تیم غیرمتمرکز و دورکارِ بیش از ۸۰۰ نفری ما در مدام در حال افزایش است. شما هم می‌توانید عضوی از تیم ما باشید.

مکس کیدون (Max Keidun)، مدیرعامل صرافی همتا به همتای هادل هادل (Hodl Hodl)، که مدعی است که صرافی او هیچ دفتر مرکزی ندارد می‌گوید: ما برای آماده‌سازی خودمان کاری نکرده‌ایم. شیوه کاری ما از همان روز اول به‌صورت دورکاری و توزیع‌شده بوده است.

البته همه شرکت‌های ارزهای دیجیتال نمی‌توانند به این صورت عمل کنند. خیلی از آن‌ها در دفاتر مرکزی خود محبوس شده‌اند و در روزهای اخیر در تلاش بوده‌اند تا در صورت ابتلای کارمندانشان به ویروس کرونا سیاست‌های مناسبی اتخاذ کنند.

در این میان کوین بیس یک از بزرگ‌ترین صرافی‌هایی است که برای خود یک طرح قرنطینه برای مقابله با شیوع بیماری تهیه‌کرده است که در آن در یک برنامه چهار مرحله‌ای در زمان رسیدن ویروس به مناطقی که کارمندان در آنجا زندگی یا کار می‌کنند، فعال خواهد شد. بر طبق این برنامه دفاتر تعطیل شده و کارمندان باید از راه دور به کار مشغول شوند.

در چین و در هنگام شروع گسترش این بیماری، صرافی‌ها و شرکت‌های بلاک چین مجبور به لغو رویدادهای بازاریابی، تأخیر در انجام به‌روزرسانی‌های فنی پروژه‌ها و تشویق کارکنان خود به دورکاری شدند.

شرکت GCO تمام سفرهای خود به آسیا اقیانوسیه و حتی سفرهای داخلی را را تا اطلاع ثانوی محدود یا لغو کرده است.

طبق گفته‌های مدی کندی (Maddie Kennedy)، سخنگوی شرکت چینالیسیس (Chainalysis)، این شرکت هم مثل بقیه تمام پروازهای غیرضروری به خارج از خاک آمریکا را لغو کرده است. این شرکت چند مرکز اداری در نیویورک و لندن دارد و سفرهای تمام کارکنانِ این مراکز به آسیا اقیانوسیه، اروپا، انگلستان و ایرلند لغو شده است.

البته شرکت چینالیسیس که از قبل طرح خود برای مبارزه با بیماری‌های همه‌گیر را فعال کرده بود در حال به‌روزرسانی آن برای ویروس کووید ۱۹ است. مدی در پایان گفت:با دقت تمام شرایط را زیر نظر داریم.

 

اشتراک گذاری این مطلب
مطالب مرتبط