دوشنبه 16 فروردین 1400

1.5 تریلیون دلار ارزش اپل؛ تسلا ارزشمند ترین خودرو ساز

اخبار
1.5 تریلیون دلار ارزش اپل؛ تسلا ارزشمند ترین خودرو ساز
1.5 تریلیون دلار ارزش اپل؛ تسلا ارزشمند ترین خودرو ساز

در میانه درگیری جهان با ویروس کرونا که همه بازارها را تحت تأثیر قرار داده، اپل اولین شرکت آمریکایی است که از مرز 1.5 تریلیون دلار ارزش عبور کرده است. در سطح جهانی تنها شرکت عربستانی آرامکو است که از این نقطه عطف عبور کرده و دو تریلیون دلار ارزش این شرکت  عنوان شده است. این افزایش ارزش در حالیست که بسیاری از سرمایه گذاران در حال عقب نشینی از سرمایه گذاری در اکثر موارد و منابع اقتصادی هستند.

 

با رشد قیمت سهام اپل حالا این شرکت به نخستین شرکت با ارزش بیش از ۱.۵ تریلیون دلار تبدیل شده است.

افزایش قیمت سهام اپل به ۳۲۶ دلار به ازای هر سهم ارزش این شرکت را به ۱.۵ تریلیون دلار نزدیک کرده بود با افزایش ۲ درصدی قیمت هر سهم اپل به رکورد ۳۵۲ دلار رسید که که حالا ارزش شرکت را به ۱.۵۲ تریلیون دلار می‌رساند.اپل نخستین شرکت آمریکایی است که به چنین ارزش بازاری دست پیدا می‌کند.در ماه ژانویه تحلیل‌گران پیش‌بینی کردند که قیمت هر سهم اپل به ۳۷۵ تا ۴۰۰ دلار خواهد رسید که حالا به نظر می‌رسد تحلیل‌های صحیحی بوده است. به اعتقاد تحلیل‌گران ورود اپل به دنیای 5G با گوشی که از این نسل جدید ارتباطی پشتیبانی می‌کند به همراه فروش بیشتر ساعت اپل عوامل اصلی تقویت این شرکت هستند.

اوایل ماه ژوئن یک تحلیل‌گر پیش‌بینی کرده بود که ارزش شرکت طی چهار سال آینده به ۲ تریلیون دلار خواهد رسید اما به نظر می‌رسد اگر رشد اپل به این شکل ادامه داشته باشد این ارزش بازار پیش از سال ۲۰۲۴ رخ خواهد داد.

 

تسلا ارزشمندترین خودروساز جهان

تسلا با عبور از تویوتا به ارزشمندترین خودروساز جهان تبدیل شده است. البته مقایسه مستقیم تسلا با سایر خودروسازان دشوار است زیرا این شرکت به دلیل فعالیتهای دیگری به غیر از خودروسازی ، بیش از یک خودروساز است. اما بیشتر درآمد این شرکت در حال حاضر از فروش اتومبیل حاصل می شود ، که بیشتر این شرکت را به عنوان “خودروساز” از منظر سرمایه گذاری در بازار معرفی می کند.

ارزش هر سهم از تسلا برای اولین بار در تاریخ این شرکت به هزار دلار رسید و بدین ترتیب، این شرکت با پشت سر گذاشتن تویوتا به عنوان ارزشمندترین شرکت خودروساز در جهان لقب گرفت.

این خبر خوب برای ایلان ماسک در شرایطی اعلام شد که اخیرا طبق گزارش‌های منتشر شده، تست کرونای دست کم شش نفر از کارکنان تسلا در کارخانه خودروسازی این شرکت در ایالت کالیفرنیا مثبت اعلام شده است. بازگشایی این کارخانه با حواشی زیادی همراه بود به نحوی که محدودیت‌های اعمال شده برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و عدم صدور مجوز بازگشایی کارخانه این شرکت، اعتراض شدید ایلان ماسک را به دنبال داشت.  با این حال، وی بعد از توافق با مقامات محلی در آلامدا، فعالیت کارخانه خودروسازی خود را در این شهرستان زودتر از دیگر شرکت‌ها و کارخانه‌ها، آغاز کرد.

 

همچنین اخیرا تست کرونای یکی از کارمندان کارخانه تولید سقف خورشیدی تسلا (Buffalo) نیز مثبت اعلام شده است. طبق آخرین گزارش‌ها، تا پایان سال 2019 حدود 48 هزار نفر در شرکت تسلا فعالیت می‌کردند. هنوز مشخص نیست که چه تعداد از کارمندان این شرکت به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

تسلا نیز همانند دیگر شرکت‌های خودروساز، هنوز هیچ اطلاعاتی را در این رابطه منتشر نکرده و آزمایش‌های منظم و طبق برنامه نیز از کارکنان برای تشخیص مبتلایان گرفته نمی‌شود. با این حال، تسلا از کارمندان خود خواسته تا بعد از ارتباط با افراد مبتلا به کرونا یا در صورت مشاهده هرگونه علائم ابتلا به این ویروس، تست دهند. گفته می‌شود که حداقل تست کرونا چهار نفر از کارکنان این شرکت قبل از تعطیلی کسب‌وکارها در ماه مارس مثبت اعلام شد.

دیگر خودروسازان جهان نیز با این ویروس دست و پنجه نرم می‌کنند به طوری که تا حد زیادی از تولید محصولات این شرکت‌ها کاهش یافته است.

اشتراک گذاری این مطلب
مطالب مرتبط