پنج‌شنبه 10 شهریور 1401

حواله بانکی چیست؟ (انواع حواله بانکی و حواله ارزی چیست)

مقالات، مقالات ارسال حواله، وبلاگ
حواله بانکی چیست؟ (انواع حواله بانکی و حواله ارزی چیست)
حواله بانکی چیست؟ (انواع حواله بانکی و حواله ارزی چیست)

حواله ارزی چیست: ما در حال حاضر در یک دنیای مدرن زندگی می کنیم. در دنیایی که همه چیز آنلاین و اینترنتی شده و مردم حتی خرید های خود را نیز توسط یک گوشی و از راه دور انجام می دهند. پس شما سوالاتی مانند حواله بانکی چیست؛ برای شما پیش بیاید. این نوع از خرید های آنلاین، با شیوع بیماری کرونا که همه جهان را به قرنطینه برد، نیز این نوع از خرید و فروش ها و همچنین ارتباطات را بسیار زیاد کرد و رواج داد.

یکی از خرید های اینترنتی که افراد در سراسر جهان انجام می دهند، خرید های بین المللی و از کشور های دیگر است. یکی از روش های انجام خرید های آنلاین و این شکلی، حواله های ارزی هستند.  در این مقاله در وب سایت خدمات پرداخت ارزی و دلاری ارزی پی، قصد داریم تا این روش انتقال پول به صورت بین المللی و انواع حواله های ارزی را بررسی کنیم.

حوله های ارز درواقع نوعی از انواع حواله های بانکی هستند که خود دارای انواع حواله های ارزی مختلف نیز می باشند. در ادامه این مقاله در بخش دپوزیت بانکی چیست؟ در مورد این نوع از انواع حواله های بانکی بیشتر صحبت میکنیم.

حواله ارزی چیست؟

حواله ارزی (Payment Order) یکی از انواع خدمات ارزی است که بانک ها یا موسسات مالی به عنوان یکی از انواع حواله های بانکی در اختیار مشتریان خود می گذارند. افراد می توانند به واسطه آن به راحتی با هر فردی در هر کجای دنیا مبادله ارزی انجام دهند. به عبارت دیگر حواله ارزی وجهی است که فرد با استفاده از یک بانک یا موسسه مالی، از طریق حسابش، برای شخصی در یک کشور خارجی، انتقال میدهد و فرد دیگر در کشور خودش، وجه را تحویل می گیرد. به طور کلی حواله های ارزی در سه گروه مختلف دسته بندی می شوند. این سه گروه از انواع حواله بانکی چیست؟

  1. انواع حواله های ارزی از نظر کلی
  2. انواع حواله های ارزی از نظر سرعت
  3. انواع سامانه های حواله ارزی بین المللی

انواع کلی حواله ارزی چیست؟

حواله های ارزی بطور کلی به دو دسته صادره وارده تقسیم میشوند. نام دیگر حواله ارزی صادره، ارسال جواله نیز هست. همچنین نام دیگر حواله ارزی وارده که استفاده میشود،دریافت حواله است. در این بخش از مقاله ارزی پی در مورد انواع حواله های ارزی و انواع حواله بانکی چیست؛ توضیح می دهیم.

حواله های ارزی صادره (ارسال جواله)

در ادامه مطلب حواله بانکی چیست؛ توضیح می دهیم که حواله ارزی که شما برای یک شخص می فرستید، حواله ارزی صادره می گویند. از حواله های ارزی به عنوان یکی از انواع حواله های بانکی زمانی استفاده می شود که فردی بخواهد، برای فردی ارز بفرستد. برای اینکار فرد به بانک یا یک موسسه مالی مراجعه می کند و مدارکی را تحویل دهید تا بتوانید برای شخص مورد نظر حواله ارسال کنید. البته مدارک را فقط برای دفعه اول باید ارائه دهید و برای دفعات بعدی شما فقط نیاز دارید تا فرم حواله را پر کنید.

حواله های ارزی وارده (دریافت حواله)

در ادامه مطلب حواله ارزی چیست؛ می گوییم که بانک های دارای سرویس حواله ارزی، پس از دریافت پیام تائید ارسال حواله ارزی، ارز ارسال شده را به حساب مشتری واریز می کنند. آن فرد که در خارج از کشور هست، با ارائه کارت شناسایی، ارز واریز شده را تحویل می گیرد؛ این حواله ارزی برای او، حواله ارزی وارده محسوب میشود. در اصل هر حواله ارزی هم زمان هم صادره و هم وارده می باشد، بستگی دارد که شما در چه جایگاهی هستید؟ شخصی هستید که حواله را ارسال می کند یا آن کسی که حواله را تحویل می گیرد.

دپوزیت بانکی چیست؟

دپوزیت در واقع پولی است که به بانک داده می‌شود و سپس امنیت آن تضمین می شود. وقتی کسی ارز دیجیتال را سپرده می کند؛ آن ها پول را منتقل نمی کنند در واقع مالکیت و دسترسی دیجیتال خود را منتقل می کنند. هزینه Admission Fee به نوعی ودیعه یا بیعانه بوده و معمولاً بعد از یک ترم از تاریخ ثبت نام حضوری در دانشگاه و یا در ترم های بعدی به فرد پذیرش شده عودت داده می شود.

دانشجو بعد از تکمیل فرایند پذیرش و ادامه تحصیل در دانشگاه می تواند برگشت این وجه را درخواست کند. دانشگاه ها این مبلغ را به صورت کامل به دانشجو داده ولی بعضی از دانشگاه ها با توجه به سیاست های پذیرش شان شرایط متفاوتی را دارند.

انواع حواله بانکی چیست؟

در ادامه مطلب حواله ارزی چیست؛ توضیح می دهیم که در ایران برای اولین بار حواله الکترونیکی پول از یک حساب بانکی به حساب بانکی دیگر زیر نظر طرح نظام جامع پرداخت در سال ۱۳۸۵ به وجود آمد. اولین زیرساخت آن با نام تسویه و انتقال آنی وجوه بود که در حال حاضر بسیار گسترده شده و خدمات آن توسعه یافته است. در ادامه شما را با انواع روش های نوین حواله های بانکی اشنا می کنیم.

سامانه سانتا یا تسویه ناخالص آنی

حواله بانکی چیست: ساتنا با هدف افزایش سرعت و امنیت مبادلات بین بانکی به وجود آمد. این سامانه با اختصاص یک کد ۱۶ رقمی به هر حواله پرداختی امنیت آن را بیشتر کرده است. جدایی از آن عملیات انتقال وجه از طریق این سامانه بدون کارمزد می باشد. در سیستم ساتنا مشتری می تواند از انواع حساب جاری، پس انداز و کوتاه مدت خود به حساب شخصی و افراد دیگر در هر نوع بانک دیگر پول انتقال دهد.

در ضمن از طریق آن مشتری می تواند سیستم اینترنتی بانک یا مراجعه حضوری به شعب آن به هر حساب دلخواهی حواله منتقل کند. به طور کلی در سامانه ساتنا نحوه انجام عملیات به روش های زیر می باشد:

  1. ناخالص: مبادلات به طریق یک به یک و بدون هیچ دسته بندی و با مبالغ ناخالص به سیستم منتقل می شود.
  2. تسویه: مبادلات بدون تاخیر تسویه شده و پرداخت غیرقابل بازگشت انجام می شود.
  3. آنی و لحظه ای: مبادلات بدون هیچ گونه انتظار و در همان لحظه صورت می گیرد.

 

حواله بانکی چیست

سامانه پایاپای الکترونیکی (پایا)

سامانه پایا از جمله انواع حواله بانکی که زیرساخت اصلی مبادلات پولی بین بانک های کشور می باشد. از طریق آن امکان انتقال وجه از یک حساب به یک یا چند حساب دیگر در هر بانکی وجود دارد. قابلیت انتقال وجه از یک یا چند حساب در بانک های مختلف به یک حساب مشخص در بانک مبدا را دارد.

حواله بانکی چیست: سیستم انتقال وجه پایا زیر نظر بانک مرکزی می باشد و دارای دو هسته ای جداگانه انتقال اعتبار و برداشت مستقیم در مرکز خود است که توانایی ویژه‌ای به این سیستم می دهد. برای مثال با استفاده از آن می توان اقساط تسهیلات را به صورت الکترونیکی پرداخت کرد. سازمان های گوناگون می توانند حقوق و مستمری کارکنان و بازنشستگان را به راحتی از طریق آن پرداخت کنند. در ضمن شرکت ها سود اوراق بهادار و سهام سهامداران را پرداخت می کنند. البته لازم به ذکر است که انتقال پول از طریق آن طی دو یا سه روز کاری انجام می شود.

تفاوت حواله ارزی و حواله بانکی چیست؟

در ادامه مطلب حواله ارزی چیست؛ توضیح داده می شود که حواله های بانکی شیوه های بسیار قابل اعتماد برای انتقال وجه از حسابی در یک بانک به حساب دیگر در بانک دیگری هستند. در واقع با این نوع حواله ها می توان انتقال وجه بین بانکی در داخل کشور را انجام داد؛ ولی امکان انتقال وجه بانک های خارج از کشور وجود ندارد.

در مقابل حواله های ارزی قابلیت دستور پرداخت از حسابی در یک بانک مشخص را دارند و آن بانک به یکی از بانک های کارگزار خود در کشور مقصد دستور واریز مبلغ حواله را به حساب معین صادر می کند. به عبارت دیگری حواله های ارزی نوعی حواله بانکی بین المللی هستند.

اقسام حواله بانکی از لحاظ سرعت چیست؟

حواله های ارزی مستقیم (Telegraphic Transfer)

در ادامه مطلب حواله بانکی چیست؛ می گوییم که حواله ارزی مستقیم یا همان حواله ارزی T/T که با نام حواله ارزی سوئیفت نیز شناخته می شود، حواله ارزی را مستقیم ارسال می کند که این باعث می شود سرعت این جابجایی بالاتر باشد. در این نوع از حواله های ارزی؛ بانک موظف است که حواله را با سرعت بیشتری برای خارج از کشور ارسال کند و به بع هزینه آن نیز بیشتر می باشد. اما نکات مهم درباره این نوع حواله ارزی چیست؟

  • در این روش ارسال حواله ارزی، داشتن کد سوئیفت لازم است.
  • در صورتی که بانک مقصد در کشور کانادا باشد، باید کد Transit نیز داشته باشید.
  • اگر بانک مقصد در کشور آمریکا است به کد Routing Number نیاز دارید.
  • اگر بانک مقصد در هند می باشد، لازم است کد IFSC تهیه کنید.
  • مدت زمان ارسال مبلغ به وسیله این نوع از حواله نیز ۲ الی ۳ روز می باشد.

حواله های ارزی غیر مستقیم (Demand Draft)

حواله های ارزی غیر مستقیم نیز از نظر ویژگی ها، کاملا شبیه به حواله های ارزی T/T می باشند و تنها تفاوت آنها این است که زمان بیشتری طول می کشد تا ارز به فرد دوم برسد و ارز ممکن است از 4 تا 7 روز طول بکشد تا به فرد دوم برسد.

اجزای اصلی یک حواله بانکی چیست؟

  1. فرستنده حواله
  2. بانک فرستنده حواله
  3. بانک دریافت کننده پیام حواله
  4. بانک مقصد
  5. ذی‌نفع حواله
  6. مبلغ حواله
  7. نوع ارز حواله
  8. والور حواله
  9. کارمزد حواله

حواله ارزی چیست

کارمزد حواله ارزی چیست و چطور محاسبه می شود؟

کارمزد حواله یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید درباره حواله بدانید. کارمزد، هزینه ای است که توسط کارگزار و شرکت ارائه خدمات ارزی از شما گرفته می شود تا خدمت ارسال یا دریافت حواله را برای شما انجام دهد. در واقع شرکت هایی که خدمات ارزی را برای شما انجام می دهند، از طریق این کارمزد پول در می آورند و به فعالیت خود ادامه می دهند.

کارمزد ها در انواع حواله بانکی چیست؛ به طور خلاصه به دو دسته تقسیم می شوند. بیشتر کارمزد ها از فرستنده و ارسال کننده حواله گرفته می شود. برای مثال شما قصد دارید تا مبلغ 250 دلار برای شخصی از طریق یک کیف پول ارسال کنید که حواله را از شما دریافت می کند و 1 درصد کارمزد می خواهد. شما باید برای کامل شدن نقل و انتقالات خود این کارمزد یعنی مبلغ دو دلار و پنجاه سنت را نیز بپردازید.

مقاله پیشنهادی: محاسبه کارمزد حواله ارزی

حواله ارزی چیست: دسته دوم کارمزد های نیز از شخص گیرنده و در اصل از مبلغ ارسال شده کاسته می شود. برای مثال اگر همان مبلغ بالا را و درصد کارمزد بالا را در نظر بگیریم، شما و گیرنده حواله باید به این موضوع دقت کنید که مبلغ 2 دلار و نیم از 250 دلار کم می شود و توسط شخص مورد نظر شما دریافت می شود. یعنی شخص مورد نظر به جای 250 دلار، 248.5 دلار دریافت می کند.

 

انواع سامانه های حواله بانکی چیست؟

پی پال (PayPal)

پی پال یک سامانه تجارت الکترونیک است که در حال حاضر بیشتر از 170 میلیون عضو دارد. افراد در این سرویس تا حدااکثر هزار دلار از سایت های خارجی، حرید می کنند و مبلغ را از طریق این سامانه و بهصورت اینترنتی پرداخت می کنند. متاسفانه به دلیل تحریم، نمی توانیم از این سامانه برای مبادلات داخلی استفاده کنیم.

PayPal در سال های اخیر به حدی طرفداران زیاد پیدا کرد و کاربران آن به طور روزانه افزایش پیدا کردند که امروزه در کنار گزینه های ویزا کارت و مستر کارت، در سایت های بسیار مختلف حضور دارد و می توانید خرید خود را از طریق این سامانه انجام دهید.

وب مانی (Web Money)

حواله بانکی چیست: اما سامانه وبمانی حواله ارزی چیست؟! وب مانی نیز همانند سیستم پی پال یک تجارت آنلاین بین المللی می باشد و 32 میلیون عضو دارد. کاربر در این سیستم نیاز به افتتاح حساب بانکی ندارند و این سامانه برای اعضای خود یک کیف پول دیجیتال و پاسپورت وب مانی ایجاد می کند که از طریق آن بتوانند به راحتی مبادلات مالی خود را انجام دهند.

وبمانی که به آن وب گرام نیز گفته می شود، در روسیه فعالیت می کند و به همین دلیل استفاده از آن برای ایرانیان مشکلی ندارد و شما میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید و از انواع حواله های ارزی استفاده کنید و درگیر مشکلات تحریم نباشید.

دپوزیت بانکی چیست

حواله بانکی چیست؟

وسترن یونیون (Western Union)

وسترن یونیون نیز از بهترین سامانه های نقل و انتقال ارز بین المللی است که در حال حاضر در 185 کشور دنیا شعبه دارد. این سیستم نیاز به حاسب بانکی مقصد ندارد و شما به عنوان کاربر یک کیف پول دارید و به عنوان حساب مقصد، می توانید پول خود را در شعب وسترن یونیون تحویل بگیرید.

در ادامه حواله ارزی چیست؛ می گوییم که برای تحویل نیز شما نیاز به یک کد 10 رقمی نیاز دارید تا بتوانید ارز واریزی را دریافت کنید. وسترن یونیون در لیست کیف پول های مجازی دنیا، در حال حاضر، سریع ترین حواله را دارد و در حال حاضر یکی از محبوب ترین شرکت های ارسال حواله به سراسر جهان است.

مانی گرام (Money Gram)

مانی گرام (Money Gram) یکی دیگر از بهترین کیف پول های دیجیتالی در دنیاست. مانی گرام یک شرکت انجام خدمات ارزی و پولی در سراسر دنیاست که در سال 1940 در ایالات متحده آمریکا پایه گذاری شده است و در دسته قدیمی ترین کیف پول های مجازی نیز قرار می گیرد. این شرکت نیز مانند بسیاری از شرکت ها مثل وسترن یونیون، فعالیت خود را به صورت کاغذی و سنتی شروع کرد، اما در طی چند دهه اخیر به یک کیف پول مجازی تبدیل شده است.
در ادامه مطلب حواله بانکی چیست؛ توضیح می دهیم که در حال حاضر Money Gram بعد از وسترن یونیون، دومین شرکت ارائه خدمات ارزی در زمینه سرعت ارسال حواله است. دفتر اصلی این شرکت نیز در شهر دالاس در ایالت تگزاس قرار دارد و در بیشتر از 200 کشور فعالیت دارد. شما همچنین میتوانید 347000 نمایندگی از این شرکت را در سراسر دنیا پیدا کرده و از آنها برای انجام کار های مختلف خود کمک بگیرید. در رابطه با استفاده ایرانیان از این کیف پول نیز باید بگوییم که از آنجایی که مانی گرام مربوط به کشور آمریکا می شود، موظف است که از قوانین آن پیروی کند و ایران را در لیست کشور های تحریمی قرار دهد.

اسکریل (Skrill)

در ادامه مطلب حواله ارزی چیست، گفته می شود که اسکریل یک شرکت ثبت شده در بریتانیا است که در زمینه ارائه حساب های ارزی الکترونیک و کسب و کار و تجارت اینترنتی فعالیت می کند. نام قدیم این شرکت مانی بوکرز (Money Bookers) می باشد. در اسکریل همانند پی پال، کاربران می توانند از طریق کارت اعتباری و حساب بانکی به  حساب خود پول واریز کنند و یا از آن برداشت کنند. احراز هویت برای حساب های اسکریل الزامی است.

در انواع سامانه حواله بانکی چیست؛ می توان گفت که اسکریل یک کیف پول دیجیتالی است که به وسیله آن می‌توان دریافت و انتقال وجه آنلاین با امنیت بالا را انجام داد. از مزایای مهم استفاده از خدمات اسکریل این است که کارمزد و هزینه ای برای برداشت از حساب خود ندارد. آیا تا به حال نام پرفکت مانی به گوش شما خورده است؟ در ادامه برای شما شرح کامل اینکه سامانه پرفکت مانی حواله ارزی چیست؟ را برای شما آورده ایم.

پرفکت مانی (Perfect Money)

پرفکت مانی یک شبکه پرداخت آنلاین است که برخلاف پی پال استفاده از خدمات آن برای افراد ساکن ایران محدود نشده است. این شبکه علاوه بر ارائه خدمات خرید از سایت های خارجی و پرداخت ارزی، برای انجام سایر امور ارزی از جمله حواله بین المللی نیز استفاده می شود. انتقال وجه از یک حساب به حساب دیگر در پرفکت مانی نیازمند پرداخت کارمزد می باشد که در حساب های وریفای نشده بیشتر از حساب های وریفای شده کارمزد کم می شود.

انواع حواله بانکی

نتلر (Neteller)

در جواب سوال سامانه حواله بانکی چیست؛ می توان توضیح داد که نتلر یکی از شبکه های پرداخت آنلاین و کیف پول های الکترونیکی است که شباهت زیادی با اسکریل دارد. نتلر یک حساب ارزی واسط است. به این معنا که کاربران در این شبکه می توانند به صورت همزمان چند حساب را مدیریت کنند.

حواله ارزی چیست: به عبارت دیگر، کاربران اطلاعات تمام کارت های ارزی شان را به این حساب وارد می‌کنند و از این حساب برای پرداخت سایت های خارجی استفاده می کنند. نکته‌ی مهم دیگر این است که استفاده از این سرویس در ایران امکان پذیر نیست.

جمع بندی

امیدواریم که توانسته باشیم به واسطه این مقاله با موضوع حواله ارزی چیست در سایت نقد کردن درامد ارزی و دلاری ارزی پی، به شما کمک کرده باشیم تا انواع مختلف حواله های ارزی و انواع حواله های بانکی را بشناسید و در صورت قصد انجام این کار، به شما کمک کرده باشیم تا بهترین سرویس یا بهترین نوع از نظر سرعت را انخاب کنید. اگر در مورد اینکه حواله بانکی چیست؟ در این مقاله خواندید به شما پیشنهاد میکنیم به صفحه خدمات ارسال حواله ارزی پی سری بزنید و با کارشناسان ما در برای این جهت ارتباط بگیرید.

منابع: www.lawinsider.com،www.monito.com،www.collinsdictionary.com

پرسش و پاسخ

کارمزد حواله های ارزی چقدر است؟

کارمزد صدور یا دریافت حواله های ارزی بر اساس مبلغ و نوع ارسال شما میتواند متفاوت باشد.

انواع حواله های ارزی چیست؟

2 نوع: حواله ارزی صادره و حواله ارزی وارده

اشتراک گذاری این مطلب
مطالب مرتبط