دوشنبه 16 فروردین 1400

روش هایی برای جلوگیری از گرم شدن لپ تاپ

مقالات
روش هایی برای جلوگیری از گرم شدن لپ تاپ
روش هایی برای جلوگیری از گرم شدن لپ تاپ

در دسترس بودن راهنماهای نحوه جلوگیری از گرم شدن بیش از حد لپ تاپ روی درگاه های پشتیبانی تولید کنندگان رسمی، نشانه روشنی است که نشان می دهد گرمای بیش از حد لپ تاپ ها همچنان یک مسئله اساسی است. درکنار راهنمایی های شرکت های تولید کننده لپ تاپ ها، صدها راهنما در مورد چگونگی رفع گرمای بیش از حد لپ تاپ وجود دارد اما هیچکدام از آنها مسئله اصلی یعنی همان گرمای بیش از حد دستگاه در حین کار را حل نمی کنند و این موضوع همچنان یک مشکل اساسی برای کاربران لپ تاپ است که می خواهند بدون هیچ مشکلی لپ تاپ آنها به راحتی برنامه های مورد نظرشان را اجرا کند. گرمای بیش از حد می تواند باعث ایجاد تاخیر در سرعت اجرا و صفحه های آبی(blue screens) شود که بسیار خطرناک هستند.

 

امروزه لپ تاپ ها نسبت به گذشته قدرتمندتر و کم حجم تر شده اند. عملکرد CPU توسط تراشه هایی که به طور فشرده ترنسبت به قیل با ترانزیستورها دریک بسته قرار گرفته اند انجام می شود. به موازات این مورد در یک فضای کم تعداد بیشتری پردازنده و کارت های گرافیکی قوی تر از صفحه نمایش های بزرگتر با وضوح بالاتر پشتیبانی می کنند. عملکرد قطعات در یک فضای محدود با یک مشکل به نام گرمای اضافی همراه است.

با این حال ، جلوگیری ازاین مشکل بسیار آسان است و از چند طریق قابل انجام است. اقدامات احتیاطی ساده ای هستند که به شما در خنک نگه داشتن لپ تاپ و کار در شرایط بهینه کمک می کند.

راههای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد لپتاپ

در اینجا به نکات مهمی که می‌تواند به شما در جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ‌ و کاهش دمای دستگاه کمک کند، اشاره می‌کنیم:

  • در زمان روشن بودن لپ تاپ، آن را بالای کوسن، بالشت و یا یا هر شی نرم دیگری قرار ندهید چراکه این کار مانع از جابجایی هوا در دستگاه می‌شود. بویژه خروجی‌های هوای پشتی که هرگز نباید با این اجسام، مسدود شوند
  • زمانی که لپ تاپ روشن است و مانیتور را می‌بندید، دقت کنید که چیزی بین کیبورد و مانیتور نباشد چرا که در غیر این صورت، لپ تاپ مدام روشن و خاموش می‌شود. در نتیجه، گرمای زیادی تولید شده و حتی ممکن است شارژ باتری نیز زود خالی شود
  • شب‌ها حتما لپ تاپ خود را خاموش کنید تا خنک شود. اگر در طی روز در بازه‌های زمانی مختلف از دستگاه استفاده می‌کنید، حتما حالت خاموشی موقت آن را فعال کنید. با این کار، علاوه بر ذخیره شارژ باتری، می‌توانید از بالا رفتن دمای قطعات لپ تاپ نی جلوگیری کنید
  • هرگز لپ تاپی را که روشن است، در داخل کیف خود قرار ندهید. قبل از این کار، مطمئن شوید که دستگاه خاموش است
  • خروجی‌های هوای لپ تاپ را هر چند وقت یکبار تمیز کنید. ممکن است گردوخاک مانع از عبور هوا به داخل لپ تاپ شود و به سختی از آن خارج شود.
  • کاهش روشنایی صفحه نیز به پایین نگه داشتن درجه حرارت لپ تاپ شما کمک می کند.
  • اگر از ویندوز به عنوان یک سیستم عامل استفاده می کنید ، باید حالت های Maximum پردازنده را پایین بیاورید. روی باتری کلیک کنید و به گزینه power more بروید. تنظیمات برنامه را تغییر دهید و سپس به تنظیمات Advanced بروید. به حالت Maximum پردازنده بروید و آن را حدود هفتاد تا نود درصد تنظیم کنید.

با این نکات می‌توان با جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ‌ جلوی صدمه زدن به دستگاه را گرفت.

مطمئن شوید که فن گرم دستگاه به درستی کار می‌کند. برای کنترل فن دستگاه بهتر است از نرم افزارهای عیب یابی استفاده کنید، چون باز کردن لپ‌تاپ علاوه بر اینکه کار مشکلی است، ضمانت آن نیز باطل خواهد کرد. نرم افزار عیب یابی معمولا در سایت سازنده لپ‌تاپ‌ها موجود است، اما اگر نبود می‌توانید آن را از سایت های دیگر دانلود کنید.

همچنین برنامه ای مانند Speccy را نصب کنید که به شما در نظارت بر مقادیر دمای داخلی لپ تاپ کمک می کند. به این ترتیب می توانید نظارت دائمی بر روی دمای لپ تاپ خود داشته باشید و از بودن دمای آن در محدوده دمای مطلوب اطمینان حاصل کنید و بلافاصله مسائل مربوط به گرمای بیش از حد را برطرف کنید.

شیارهای عبور هوا را تمیز کنید. اکثر لپ‌تاپ‌ها برای خنک شدن از فن استفاده می کنند که گرما را از شیارهای هوا خارج می‌کند. گرد و خاک مانع عبور هوا می‌شود. بهتر است هر چند وقت یک بار این مسیرها با پمپ باد تمیز شود. با پارچه ای نمدار هم می‌توان تا حدی این کار را انجام داد، فقط دقت کنید که پارچه خیس نباشد.

تنظیمات بایوس را کنترل کنید. در بایوس تنظیماتی وجود دارد که به کامپیوتر شما اعلام می کند چه گرم دمایی زیاد است و فن ها در چه دمایی سریعتر کار کنند. بروز رسانی بایوس به بهتر خنک شدن دستگاه کمک می‌کند. در وب‌سایت سازنده لپ‌تاپ‌ها جدیدترین نسخه برای بایوس وجود دارد.

علاوه بر اینها، بعضی از عادت‌ها را هم باید ترک کرد. مانند کار کردن با لپ‌تاپ‌ زیر نور آفتاب و کنار رادیاتور یا قرار دادن لپ‌تاپ‌ داخل ماشین در تابستان. و مورد آخر اینکه بهتر است لپ‌تاپ‌ را روی پا نگذارید. زیرا با این کار مانع عبور هوا می‌شوید و زیر دستگاه به شدت داغ  و حتی باعث سوختگی پا می‌شود.

لوازم جانبی خنک کننده

حتی زمانی که لپ‌تاپ‌ روی میز است زیر آن گرم می‌شود که برای آن راهکارهایی وجود دارد، مانند پایه هایی که لپ‌تاپ‌ را روی آن می‌گذارند تا از سطح میز فاصله بگیرد و در زیر دستگاه هوا جریان داشته باشد. برخی از این پایه ها از آلومینیوم ساخته شده‌اند که به راحتی گرما را از لپ‌تاپ‌ خارج می‌کنند.

راه بعدی استفاده از پدهای مختلف است. آنهایی که جنس آلومینیوم هستند کاربردی تر هستند. برخی از این پدها فن دارند که از برق یو اس بی لپ‌تاپ تغذیه می‌کند و گرما را به بیرون هدایت می‌کند. این پدها را از فروشگاه های لوازم کامپیوتر می توانید تهیه کنید.

اشتراک گذاری این مطلب
مطالب مرتبط